Changemakers4all за вториот роденден усреќи две дечиња со самохран родител

Граѓанското здружение Changemakers4all од Гевгелија деновиве одблежа двегодишнина од своето формирање а роденденот го посветија на две мали дечиња на самохран родител на кои им подарија велосипеди. Станува збор семејство во тешка финансиска состојба а здружениетосе одлучило [..]

Донација на спортска опрема

Changemakers4ALl овозможи донација од Холандија за ОУ Владо Кантарџиев од спортска опрема. Изразуваме повторно голема благодарност до: #Microdonia, Jan Zwiers, Dick Blokzijl, Jan Bork, Wim Kleine. Исто така благодарност и до шпедиција Ин Трејд.

Донација за ЈЗУ Општа Болница Гевгелија

На 25 Април, здружението на граѓани #ChangeMakers4all овозможи донација од Холандија за општата болница во Гевгелија од 21 инвалидска количка и ролатори – помагала за одење а по потреба и за седење доколку има потреба [..]

Aкција за делење маски

Почитувани сограѓани-ки !!! Денес во 10 часот започнавме со делење на бесплатни маски за повеќекратна употреба за граѓаните на Гевгелија. Маските се донација на конфекциската фабрика „Дока текстил“ од Валандово а ги обезбеди општина Гевгелија. [..]

И НИЕ ПОСТОИМЕ !

ДА ГИ НАДМИНЕМЕ БАРИЕРИТЕ ЗАЕДНО, КАДЕ И ДА СЕ, ЗАТОА ШТО И НИЕ ПОСТОИМЕ, ПОРАЧАА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД ГЕВГЕЛИЈА „Иако сме лица со попреченост, иднината на човештвото е во рацете на сите луѓе, ја [..]

МАРШ ВО МОЛК

Идеата да се размислува како да се помогне на заболените од опаката болест Канцер / Рак започна по неформален разговор со заболена личност од нашиот град. По десетина дена оформивме затворена група на социјалната мрежа [..]

Eко акција на Илинденска.

Пораки од 59 ученика до нас возрасните: САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ ВО ЧИСТА ОКОЛИНА ! Засади дрво ! Водата вреди, затоа се штеди ! Денеска, на нашата едукативна еко акција организирана на улица Илинденска, присуствуаа 59 [..]

Европската недела на мобилност

ChangeMakers4All се приклучи во денот на ‘Европската недела на мобилност’, која општина Гевгелија традиционално ја спроведува заедно со Општинскиот Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и Полициската станица Гевгелија.

Светски Ден на чистење

‘Светски Ден на чистење’ Денеска, нашето здружение ChangeMakers4all, во коорганизација на ЈПКД Комуналец Гевгелија, го обележа Светскиот ден на чистење на Смрдлива вода, Кожуф планина. Голема благодарност за приклучување на акцијашите што ги има, и [..]

За поубав Пионерски дом!

Денес членови на CM4ALL зедоа учество во работната акција за разубавување на Пионерскиот дом Покровител; Општина Гевгелија, Градоначалник Сашо Поцков Организатор Пионерски дом Помагатели: ЈПКД Комуналец, Change Makers 4 All, Радио клуб Никола Тесла, Карате [..]