Реновиран дом на самохрана мајка во Гевгелија

Changemakers4all организира реновирање на дом на самохраната мајка кој беше во ужасна состојба. После нашиот повик, се јавија заинтересирани жители од нашата општина, поединци, родители, волонтери кои изразија желба да помогнат во рамките на нивните [..]

Донација за ТППЕ ,,Пожарна‘‘ – Гевгелија

Годината која што сакаме што побрзо да замине ја завршуваме со донации кои што завршија во ЈЗУ „Општа болница Гевгелија” – Гевгелија, ТППЕ „Пожарна” – Гевгелија, СОУ „Богданци” – Богданци и ЈУ „Меѓуопштински центар за [..]

Донација на медицински униформи

Деновиве во соработка со „Микродониа” дониравме нови медицински униформи во ЈЗУ Општа болница со проширена дејност во Гевгелија. Медицинските униформи ке бидат расподелени на различни одделенија во болницата меѓу кои и на вработените во оделот [..]

Гевгелија на точак

7ми Ноември – “Гевгелија на Точак” Гевгеличани покажаа со својата придружба дека секој може да вози велосипед, без разлика на возраста. Гевгеличани покажаа дека не е потребно да се има нов и модерен велосипед, туку [..]

Јавна трибина за проблеми во животната средина

Денес, во малата сала на Народниот театар, Здружението на граѓани „Промени сѐ“ („#Changemakers4All“) во улога на локален коорганизатор, во соработка со организаторот, Здружението на граѓани – Центар за еколошка демократија „Флорозон“, од Скопје, одржа јавна [..]

Во чест на волонтерите кои го пошумиле Динќут

По повод денешниот празник и во чест на доброволците кои го пошумиле Динќут, денес здружението “Changemakers4All” организираше РЕВОЛУЦИОНЕРНО чистење на “пикавци” од пред клупите на посочената локација при што беа собрани десетина пластични шишиња со [..]

Донација на телевизори

Пред десетина дена добивме донација од користени, многу добро зачувани и исправни LCD телевизори од донатор кој што изрази желба да остане анонимен. Донацијата е поделена на ранливата категорија на жители во Гевгелија, како и [..]

ИСКЛУЧИ СЕ – Протест против поскапувањето на струјата

ИСКЛУЧИ СЕ НА ТРИ МИНУТИ! ПРОТЕСТ НА ГЕВГЕЛИЧАНИ ПРОТИВ ПОКАЧУВАЊЕТО НА СТРУЈАТА Синоќа, во 20:00 часот пред седиштето на ЕВН Гевгелија, во организација на здружението “Changemakers4All” се одржа најавениот протест на граѓани од Гевгелија и [..]

Делење пакети за социјално ранливи семејства

Во соработка со општина Гевгелија, денес започнавме со делење на 60 пакети за социјално ранливите семејства во кои спаѓаат корисниците на минимална гарантирана помош, корисниците на народната кујна и корисниците кои го искористиле правото на [..]

Велосипедска Еко акција – СИФУЛАЈКА БЕЗ ЃУБРЕ!

Сифулајка без Ѓубре ! Голема почит до жителите , и велосипедистите од Гевгелија,и Гевгелиско за превземање одговорност, во промените кои што ги започнавме со нив, а и за да бидеме пример за идните генерации ! [..]