Category: Екологија

Јавна трибина за проблеми во животната средина

Денес, во малата сала на Народниот театар, Здружението на граѓани „Промени сѐ“ („#Changemakers4All“) во улога на локален коорганизатор, во соработка со организаторот, Здружението на граѓани – Центар за еколошка демократија „Флорозон“, од Скопје, одржа јавна [..]

Во чест на волонтерите кои го пошумиле Динќут

По повод денешниот празник и во чест на доброволците кои го пошумиле Динќут, денес здружението “Changemakers4All” организираше РЕВОЛУЦИОНЕРНО чистење на “пикавци” од пред клупите на посочената локација при што беа собрани десетина пластични шишиња со [..]

Велосипедска Еко акција – СИФУЛАЈКА БЕЗ ЃУБРЕ!

Сифулајка без Ѓубре ! Голема почит до жителите , и велосипедистите од Гевгелија,и Гевгелиско за превземање одговорност, во промените кои што ги започнавме со нив, а и за да бидеме пример за идните генерации ! [..]

Eко акција на Илинденска.

Пораки од 59 ученика до нас возрасните: САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ ВО ЧИСТА ОКОЛИНА ! Засади дрво ! Водата вреди, затоа се штеди ! Денеска, на нашата едукативна еко акција организирана на улица Илинденска, присуствуаа 59 [..]

Светски Ден на чистење

‘Светски Ден на чистење’ Денеска, нашето здружение ChangeMakers4all, во коорганизација на ЈПКД Комуналец Гевгелија, го обележа Светскиот ден на чистење на Смрдлива вода, Кожуф планина. Голема благодарност за приклучување на акцијашите што ги има, и [..]

За поубав Пионерски дом!

Денес членови на CM4ALL зедоа учество во работната акција за разубавување на Пионерскиот дом Покровител; Општина Гевгелија, Градоначалник Сашо Поцков Организатор Пионерски дом Помагатели: ЈПКД Комуналец, Change Makers 4 All, Радио клуб Никола Тесла, Карате [..]

Еко Акција – Промени Се!

Денес беше спроведена уште една успешна еко акција покрај железничката станица. Благодарност до сите кои не придружија. За почиста животна средина #ПРОМЕНИСЕ

Покана за Еко забава на Вардарски рид – Гевгелија

Вардарски рид Како сите генерации ги поврзува Вардарски рид? Сите што постоиме во моментов и сме од Гевгелија и гевгелијско сме сведоци на случувањата на Вардарски рид.  Место каде што луѓето одеа на пикник, славеа [..]