Category: Активизам

Гевгелија на точак

7ми Ноември – “Гевгелија на Точак” Гевгеличани покажаа со својата придружба дека секој може да вози велосипед, без разлика на возраста. Гевгеличани покажаа дека не е потребно да се има нов и модерен велосипед, туку [..]

ИСКЛУЧИ СЕ – Протест против поскапувањето на струјата

ИСКЛУЧИ СЕ НА ТРИ МИНУТИ! ПРОТЕСТ НА ГЕВГЕЛИЧАНИ ПРОТИВ ПОКАЧУВАЊЕТО НА СТРУЈАТА Синоќа, во 20:00 часот пред седиштето на ЕВН Гевгелија, во организација на здружението “Changemakers4All” се одржа најавениот протест на граѓани од Гевгелија и [..]

Aкција за делење маски

Почитувани сограѓани-ки !!! Денес во 10 часот започнавме со делење на бесплатни маски за повеќекратна употреба за граѓаните на Гевгелија. Маските се донација на конфекциската фабрика „Дока текстил“ од Валандово а ги обезбеди општина Гевгелија. [..]

И НИЕ ПОСТОИМЕ !

ДА ГИ НАДМИНЕМЕ БАРИЕРИТЕ ЗАЕДНО, КАДЕ И ДА СЕ, ЗАТОА ШТО И НИЕ ПОСТОИМЕ, ПОРАЧАА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД ГЕВГЕЛИЈА „Иако сме лица со попреченост, иднината на човештвото е во рацете на сите луѓе, ја [..]

МАРШ ВО МОЛК

Идеата да се размислува како да се помогне на заболените од опаката болест Канцер / Рак започна по неформален разговор со заболена личност од нашиот град. По десетина дена оформивме затворена група на социјалната мрежа [..]

Европската недела на мобилност

ChangeMakers4All се приклучи во денот на ‘Европската недела на мобилност’, која општина Гевгелија традиционално ја спроведува заедно со Општинскиот Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и Полициската станица Гевгелија.