Category: Донации

Донација за ТППЕ ,,Пожарна‘‘ – Гевгелија

Годината која што сакаме што побрзо да замине ја завршуваме со донации кои што завршија во ЈЗУ „Општа болница Гевгелија” – Гевгелија, ТППЕ „Пожарна” – Гевгелија, СОУ „Богданци” – Богданци и ЈУ „Меѓуопштински центар за [..]

Донација на медицински униформи

Деновиве во соработка со „Микродониа” дониравме нови медицински униформи во ЈЗУ Општа болница со проширена дејност во Гевгелија. Медицинските униформи ке бидат расподелени на различни одделенија во болницата меѓу кои и на вработените во оделот [..]

Донација на телевизори

Пред десетина дена добивме донација од користени, многу добро зачувани и исправни LCD телевизори од донатор кој што изрази желба да остане анонимен. Донацијата е поделена на ранливата категорија на жители во Гевгелија, како и [..]

Донација на спортска опрема

Changemakers4ALl овозможи донација од Холандија за ОУ Владо Кантарџиев од спортска опрема. Изразуваме повторно голема благодарност до: #Microdonia, Jan Zwiers, Dick Blokzijl, Jan Bork, Wim Kleine. Исто така благодарност и до шпедиција Ин Трејд.

Донација за ЈЗУ Општа Болница Гевгелија

На 25 Април, здружението на граѓани #ChangeMakers4all овозможи донација од Холандија за општата болница во Гевгелија од 21 инвалидска количка и ролатори – помагала за одење а по потреба и за седење доколку има потреба [..]

Changemakers4All донираше кревет во Дневниот центар за лицата со посебни потреби во Гевгелија

Changemakers4All во соработка со MICRODONIA донираше кревет во Дневниот центар за лицата со посебни потреби. Креветот има неколку нивоа за лежечка и седната позиција и регулатор за висина. До вчера лицето со најголема попреченост го [..]

Гевгелиската општа болница доби ЕЕГ апарат како донација

Со огромна радост ве известуваме дека нашата локална болница ќе може да ни пружи преглед за кој претходно мораше да патуваме барем до Струмица. Се работи за електроенцефалограм или ЕЕГ апарат кој се користи за [..]