Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 9

Повик до сите граѓани и правни лица од општина Гевгелија, ве молиме, учествувајте во проектот за одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија ! Да создадеме хумус од биоразградливиот отпад создаден од нашите [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 9

Подготовка на просторот за „слив“ заштитен со соодветна мембрана за ЗЕЛЕН ОТПАД, РАСПАЃАЊЕ и преработка до КОМПОСТ. По овој процес, каде очекувавме соработка, активност и одговорност од жителите на општина Гевгелија, можеме да преминеме на [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 8

Известување до жителите на општина Гевгелија : Во рамки на спроведување на проектот за одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија Здружението на граѓани Чеијнџмејкерс во месец септември продолжува со активности заедно со [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 7

Зголемени стапки на рак се документирани кај луѓе кои живеат во области карактеризирани со нелегално фрлање и согорување на отпад. Хипотеза: Ризикот од рак кај кучињата и мачките е поврзан со управувањето со отпадот. Гевгелија [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 6

ЗНАЕМЕ ЛИ ШТО ВНЕСУВАМЕ ВО НАШИОТ ОРГАНИЗАМ BPA – бисфенол А. Се користи како компонента на поликарбонатите, на епоксидните бои, за обложување на лименки. Отров со кумулативно дејство. Го внесуваме секојдневно. Кога ќе се наталожи [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 5

Локација – улицата веројатно нема име – од поранешниот плеј бар, долж Де Факто, и ѓубрето испофрлано од нашите жители Пластичните честички може да му наштетат на нашето здравје откако ќе влезат во нашите тела. [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 4

Changemakers4all во соработка на ЈПКД „Комуналец“ Гевгелија започна со проект; организирање на одржливо постапување со отпадот на територија на Општина Гевгелија. Активностите кои треба да се реализираат до крајот на септември се следните: – Подигање [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 3

Локација – Сува река Гевгелија, и повторно полна со ѓубре Колку повеќе емисии што произведуваме поради тоа колку ѓубре создаваме, долгорочно ни влијае. Може да се развијат болести како што се астма, вродени дефекти, рак, [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 2

Локација Караорман. Почитувани жители на општина Гевгелија, во престојниот период ќе ви ја претставуваме правата слика, и состојба на Гевгелија како и несвесност, неодговорност на многу жители на цела општина Гевгелија, заедно со населените места [..]

Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 1

Четврта година од започнување на еколошки акции, подигање на свеста, револуционерни акции, герила акции, Changemakers4all започнува со активности како и активна работа за подигање на свеста за отпадот што го создаваме, едукација на жителите, активно [..]