Одржливо постапување со отпадот на територија на општина Гевгелија 5


Локација – улицата веројатно нема име – од поранешниот плеј бар, долж Де Факто, и ѓубрето испофрлано од нашите жители 😠
Пластичните честички може да му наштетат на нашето здравје откако ќе влезат во нашите тела. Пластичните производи содржат хемиски адитиви. Голем број од овие хемикалии се поврзани со сериозни здравствени проблеми како што се карциноми поврзани со хормони, неплодност и нарушувања на невроразвојот како АДХД и аутизам.
Ние сме одговорни и придонесуваме да ги имаме горенаведените болести и последици ❗❗❗
Само заедно можеме да ја промениме животната средина, и да ги заштитиме идните генерации. 🌱🌳🌲👫👬👭
Подрржано од Civica Mobilitas

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*