CM4ALL – поддршка против рудникот на смртта во Иловица


На 23.06.2019 делегација од три члена на нашето здружение присуствуваше на собирот во подножјето на Огражден планина, односно на живиот ѕид против рудникот на смртта Иловица-Штука. Нашето присуство е симболично и со јасна порака дека во наша близина не сакаме рудници со отворен коп

Бидејки сите членови на нашето здружение се со јасен став ПРОТИВ рудници од ваков тип, бевме да им дадеме силна физичка и морална подршка на нашите неуморни борци од Струмица. СТОП ЗА РУДНИЦИТЕ НА СМРТТА!

 

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*